Home

Pozitivna sportska priča iz Cazinske krajine: ASK „Crna munja“ na samom vrhu bh. airsoft scene (FOTO)

14 Nov

Pozitivna sportska priča iz Cazinske krajine: ASK „Crna munja“ na samom vrhu bh. airsoft scene (FOTO)

Airsoft klub „Crna munja“ je osnovan 2010. godine od grupe zaljubljenika u ovu vrstu sporta, a 2011. je i službeno registrovan u Ministarstvu pravde Unsko-sanskog kantona, dok je danas član Sportskog saveza grada Cazina.

Prije dolaska ASK „Crna munja“ na prostoru Krajine nije postojao niti jedan airsoft klub, a u cijeloj Bosni i Hercegovini je tada bilo tek nekoliko klubova i to na području Sarajeva, dok je airsoft kao sport bio skoro potpuna nepoznanica za cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost.

Klub je u periodu od svog nastanka uspio da ovu vrstu ekstremnog sporta na najbolji mogući način predstavi javnosti, te da doprinese njegovom razvoju i popularizaciji ne samo na prostoru Krajine već i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Danas je ovo veoma popularan sport, dok u isto vrijeme konstantno raste interesovanje za igranje airsofta, ne samo kod profesionalnih igrača, već i kod običnih građana koji žele da isprobaju nešto novo i ekstremno.

crna munja

Po uzoru na „Crnu munju“ nastalo je desetine drugih klubova u Krajini, dok ih je danas ukupno u BiH oko pedeset, koji su također nastali zahvaljujući pojavljivanju i predstavljanju airsofta kao sporta od strane spomenutog cazinskog kluba.

Slobodno možemo reći da je upravo ovaj airsoft klub jedan od najpoznatijih krajiških brendova iz oblasti sporta, a njegova popularnost je u stalnom porastu što se može vidjeti i na zvaničnoj Facebook stranici koju prati preko 15 000 ljudi iz BiH i dijaspore.

crna munja

„Crna munja“ okuplja sve zaljubljenike u ovu vrstu sporta sa područja cjelokupne Krajine, što ga čini regionalnim klubom, jer je većina drugih klubova lokalnog tipa, tako da se u trenutnom sastavu nalaze članovi koji dolaze sa područja Bužima, Cazina, Bihaća, Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Ključa.

Zahvaljujući svojoj otvorenosti i solidarnosti prema svim članovima, „Crna munja“ je najbrojniji i najveći klub u Bosni i Hercegovini i regionu, koji broji preko 50 aktivnih članova i na stotine simpatizera, što ga čini i najopremljenijim airsoft klubom u regionu.

crna munja

Da bi građanima dodatno približili airsoft kao sport i učinili ga popularnijim, ASK „Crna munja“ je otvorila prvi profesionalni airsoft poligon u Krivaji (Cazin), koji ispunjava sve uslove za odličnu igru i vrhunsku zabavu, gdje svi zainteresovani gosti mogu igrati airsoft sa profesionalnom i modernom opremom, uz jako povoljnu cijenu. Potrebno se samo najaviti par dana ranije, nakon čega će članovi kluba pripremiti opremu i poligon koji su neophodni za igru.

Ovdje je bitno naglasiti da je poligon pristupačan i nalazi se oko 100 m od glavne ceste u Krivaji, parking i prostorija za presvlačenje su također obezbijeđeni.

crna munja

Na ovom poligonu je do sada svoje prvo airsoft iskustvo ostvarilo preko hiljadu igrača koji su veoma zadovoljni sa ponuđenim i koji se konstantno vraćaju na novu igru.

Poligon je prilagođen tako da se svi mogu zabaviti uz odličnu igru i druženje, bez obzira na spol i godine. Jedini uslov je da ste punoljetni i zdravi.

crna munja

Osim rada na popularizaciji airsofta kao sporta, te razvoja ove sportske discipline i približavanje iste svim građanima i građankama našeg kantona i BiH, „Crna munja“ redovno radi na modernizaciji opreme i poligona što ga definitivno svrstava u sami vrh bosanskohercegovačke airsoft scene.

Sigurni smo da će ova pozitivna sportska priča iz Cazinske krajine i dalje napredovati i privlačiti sve više simpatizera i ljubitelja ekstremnih sportova.


(Cazin.NET)

Topic
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top