Pozitivna vijest za većinu populacije u BiH

Osvježenje u vidu mjestimičnih pljuskova i nešto ugodnijih temperatura, izraženije u centralnim dijelovima zemlje, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije.

Na jugu vruće kao i proteklih dana, pa je preporuka ne izlagati se pretjerano suncu u najtoplijem dijelu dana i zaštiti od sunčevog zračenja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi N1.

Sutra se u Krajini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a ostatku BiH malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. 

U drugom dijelu dana bit će sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni. 

U Sarajevu će biti sunčano uz postepen porast naoblake. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni.