Pozitivne priče: Mladi Zvorničanin među vodećim dizajnerima Opela

Home

Pozitivne priče: Mladi Zvorničanin među vodećim dizajnerima Opela


Ovaj tridesettrogdišnji autodizajner rođeni je Zvorničanin, koji je oduvijek znao šta želi i kako to ostvariti u životu.

 

Nedavno je boravio u svom rodnom gradu i tom prilikom je obišao rodbinu i rođake u mjestu Križevići, gdje je rođen otac ovog naderenog dizajnera.

Mujčinovićeva ljubav prema mehanici, inžinjerstvu i dizajniranju traje od malena, jer njegov otac je strastveni inženjer konstruktor i izvan posla, a bio je zaljubljen u dizajn automobila i pokušavao ih je skicirati.

- Sa 13-14 godina sam shvatio da to može biti profesija i od tada nisam odstupao od cilja. Matematika i Likovno obrazovanje su mi uvijek bili omiljeni predmeti na “Monash University” u Melbourneu, gdje sam završio dupli studij – mašinski inženjering (konstrukcioni) i industrijski dizajn (transport) – kaže Mujčinović.

Trenutno je kao dizajner uposlenik Opela, a to je san mnogih mladića njegove generacije.

- Radim kao kreativac, kao Lead Exterior Designer, već sedmu godinu. Jedan sam od trenutno desetak eksterijer dizajnera odgovornih za sva Opelova vozila. Moj posao počinje od prve linije na papiru i traje do prvog proizvedenog automobila. Tokom posla prolije se mnogo znoja sa samim sobom, vajarima i inženjerima. Ispunio sam profesionalni san i imam privilegiju da ga živim svaki dan – zadovoljan je Nedžad.

Mladima, koji imaju želju da rade sličan posao preporučuje da dobro razmisle da li to doista žele. Moraju žrtvovati sva druga zadovoljstva kako bi uspjeli.

Križeviće, Zvornik i BiH posjećuje kad god to dozvoljavaju obaveze. O povratku u BiH ne razmišlja, ali to ostavlja kao mogućnost za neka druga vremena. Sada je zadovoljan svojim statusom, ali je i željan novih dokazivanja.

 

(Izvor: Zvornicki.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 15:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top