POZIV ZA UČEŠĆE U HUMANITARNOJ AKCIJI: U organizaciji „Odjel za brak, porodicu i društveni aktivizam“.

Home

POZIV ZA UČEŠĆE U HUMANITARNOJ AKCIJI: U organizaciji „Odjel za brak, porodicu i društveni aktivizam“.

Ramazan je mubarek mjesec u kojem nastojimo učiniti što više dobrih djela, mjesec u kojem pomažmo jedni drugima i u kojem je nagrada za dobro djelo višestruko veća.

Znajte ako nekom kupite namirnice kao sadaku pa ta prodica sebi napravi jedan ili više iftara, spadate u kategoriju ljudi za koje je Allahov Poslanik, savs rekao: “Onaj ko pripremi iftar postaču imat će njegovu nagradu, a da se nagrada postača neće ništa umanjiti.“ (Nesai i Ahmed). Neka vam tokom ramazana bude na umu ovaj hadis, rekao je Poslanik, savs: “Ako musliman obuče siromašna muslimana, Allah će ga obući odjećeom Dženneta, ako nahrani gladnog muslimana, Allah će njega nahraniti plodovima Dženneta, ako napoji žednog muslimana, Allah će njega napojiti sa zapačećenog džennetskog napitka.“ (Tirmizi)

Sve ovo nas motivira i upućuje da u svom gradu i svojoj okolini pomognemo onima kojima je o uistinu potrebno. Stoga pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doniraju hranu ili novac da to učine kako bi uljepšali ove ramazanske dane onima kojima je to potrebno. 

Cilj akcije je prikupiti što više namirnica ili u novcu za koji će biti kupljene namirnice koje će biti uručene onima kojima je potrebno. Za sve detalje ove humanitarne akcije možete kontaktirati pr. Nerminu Ljubijankić na Facbook grupi Odjel za brak, porodicu i ženski aktivizam- Medzlis IZ Cazin

 Podsjećamo još jednom na aktivnosti "Odjela za brak, porodicu i društvani aktivizam":

1.Sufara- poučavanje, subota,ponedjeljak, i četvrtak od 17- 18 i 30 h u novoj medresi, Nermina Ljubijankić

2.Mukabela u dzematu Ćoralici sa Rahmane- Duraković Kapić

3.Humanitarna akcija "Jedan dan ramazana - jedna namirnica" koje ćemo uručiti onim koji su u potrebi ( može i u novcu)

4.Zajednicki ramazanski iftar za redovne polaznice ženskog aktivizma i društveno aktivne žene Cazina.

(Cazin:NET)

Tagovi
Topic
Objavito: Pet, 06/02/2017 - 07:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top