Poznat identitet trojice uhapšenih u jučerašnjoj akciji MUP-a USK (FOTO)

Istražitelji Odsjeka za spriječavanje zloupotrebe opojnih droga SKP MUP USK-a i policijski službenici PS Ključ, nakon provedenih opsežnih operativno- taktičkih mjera i radnji, na području Ključa, proveli su akciju u cilju pronalaska i spriječavanja zloupotreba opojnih droga.

Dana 08.05.2018. godine na području Ključa, policijski službenici zaustavili su putničko motorno vozilo marke Golf A 5, s kojim je upravljao B.E.rođen 1981. godine u Bužimu, te na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać izvršen je pretres vozila i lica, i tom prilikom u unutrašnjosti vozila pronađena je i izuzeta jedna PVC vrećica sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Kokain “ u količini od oko 200 grama, dok je ispod poklopca motora vozila, pronađeno oko 5 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“.

o

Pripadnici Sektora kriminalističke policije nad licem B.E. zaveli su kriminalističku obradu te u toku istrage došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela mogu dovesti i lica H.E. rođen 1979.godine i K. E. rođen 1990.godine, oba iz Bosanske Krupe, te su isti i lišeni slobode.

Nakon provedene kriminalističke istrage, isti će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238 KZ F BiH „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ , biti predani Kantonalnom tužilaštvu USK.

41

Nezvanično, radi se o Krupljanima, 39-godišnjem Emiru Hadžipašiću i 28-godišnjem Eminu Karaibrahimoviću, te Emiru Balčinoviću iz Bužima, nastanjenom u Cazinu.