Home

Predsjedavajući GV Cazin i gradonačelnik Cazina: Čestitka u povodu 25. godišnjice od formiranja 503. Sbbr. Petog korpusa

18 Aug

Predsjedavajući GV Cazin i gradonačelnik Cazina: Čestitka u povodu 25. godišnjice od formiranja 503. Sbbr. Petog korpusa

U posljednjoj agresiji na našu domovinu Cazin je iznjedrio četiri brigade, a istovremeno nije bilo brigade ili formacije Petog korpusa Armije Republike BiH u kojoj nije bilo Cazinjana kao aktivnih pripadnika i učesnika u odbrani. Neizmjerno smo ponosni na tu činjenicu, kao i na godišnjicu cazinske 503. Slavne brdske brigade koju obilježavamo s velikim zadovoljstvom.

Čestitajući svim njenim pripadnicima, još jednom ističemo da Cazin baštini najčasniji patriotizam, humanost i zajedništvo i da su to najjače temeljne vrijednosti naše zajednice. Naš odgovor na agresiju i genocid bio je častan i herojski, a odbrambena uloga Cazinjana ostaće zlatnim slovima upisana u historiju naše domovine.

Svim potomcima i članovima porodica šehida i poginulih boraca 503. Slavne, ratnim-vojnim invalidima i bivšim pripadnicima ove brigade, izražavamo najdublje poštovanje i još jednom čestitamo 25. godišnjicu od formiranja naše 503. Slavne.

 

 

Predsjedavajući GV Cazin, Rifet Hozanović

Gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top