Predsjednik FBiH Živko Budimir u posjeti centru "Los Rosales"

Home

Predsjednik FBiH Živko Budimir u posjeti centru "Los Rosales"


MOSTAR - Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir posjetio je danas Centar za osobe s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru kako bi u povodu blagdana Svetog Nikole podijelio darove štićenicima tog Centra."Svijet je blagoslovljen vašom dobrotom i iskrenošću. Vi ste zemaljski anđeli i, naravno, da ste zato drugačiji i da su vaše potrebe posebne", kazao je predsjednik Budimir prilikom podjele darova.


 U razgovoru s ravnateljicom "Los Rosalesa"  Aidom Milavić Budimir je istaknuo kako je upoznat sa svim teškoćama na koje u društvu nailaze osobe s posebnim potrebama jer je i sam otac djeteta koje ima posebne potrebe. 

 On je kazao kako je o ovim problemima važno što češće javno govoriti da bi se društvo senzibiliziralo i učinilo više za osobe s posebnim potrebama. 

 "U BiH je iznimno teško osobi s posebnim potrebama pronaći svoje mjesto u društvu, prvenstveno jer javnost nije dovoljno upoznata s kvalitetama koje ove osobe mogu posjedovati te društvo, umjesto da pruži ruku, često se odmiče od onih koji su drugačiji. 

 Postoji, također, realan problem nedovoljnog ulaganja u sustav osposobljavanja osoba s posebnim potrebama. Činjenica je da takve osobe ne mogu raditi sve poslove koje rade osobe uobičajenih mentalnih i fizičkih sposobnosti, ali postoje zanimanja kojima se, uz nadzor mentora i potporu obitelji, ove osobe mogu baviti te se osjećati društveno korisno i zadovoljno", istaknuo je Budimir.

 Na današnjem susretu ravnateljica Centra Aida Milavić upoznala je Budimira s radom toga centra te istaknul kako je potrebno da vlasti na svim razinama pokažu više razumijevanja za institucije koje  brinu o osobama s posebnim potrebama.

 

Fena

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 18:10

Facebook komentari

Back to top