Predsjednik Južne Koreje: I najmanji sukob je prijetnja sigurnosti

Home

Predsjednik Južne Koreje: I najmanji sukob je prijetnja sigurnosti

Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in vjeruje da bi i najmanji sukob između Washingtona i Pyongyanga mogao biti prijetnja i za stanovnike Južne Koreje i za strance, uključujući i američke vojnike stacionirane na Korejskom poluostrvu, izjavio je njegov portparol Park So Hyun.

Park je na konferenciji za novinare rekao da južnokorejski predsjednik razumije zašto su iz SAD poručili da u obzir dolaze sve opcije kako bi se izvršio pritisak na Pyongyang, ali je naglasio da bi i najmanja vojna akcija dovela do sukoba između juga i sjevera na Korejskom poluostrvu, prenosi Sputnjik.

- Predsjednik Moon je naglasio potrebu da se pošalje poruka Pyongyangu da će budućnost biti svjetlija ukoliko odluče da sjednu za pregovarački sto - dodao je Park.

Tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje su se dodatno pojačale kada je sjevernokorejski predsjednik Kim Jong-un najavio odlučne mjere protiv Washingtona, koje uključuju i "fizičke akcije", na šta je američki predsjednik Donald Trump izjavio da će Amerika na bilo kakvu prijetnju svojoj teritoriji reagovati "vatrom i bijesom"..
 

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavito: Pon, 08/21/2017 - 22:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top