Predsjednik Medžlisa Centar IZBA posjetio najmlađi bošnjački džemat u Austriji

U toku mjeseca Ramazana predsjednik Medžlisa Centar Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, hfz. mr. Abdulmedžid Sijamhodžic je zajedno sa svojim saradnicima započeo službene posjete džematima koji se nalaze u sastavu Medžlisa Centar.

Kao prvobitni cilj, predsjednik Sijamhodžić postavio je održavanje sastanaka sa članovima džematskih odbora i upoznavanje sa načinom i planovima rada džemata, te pokušaj približavanja i postavljanja na raspolaganje servisa Medžlisa na najbolji način svakom od 17 džemata.

Nakon Beča, Graza, St. Pöltena, Klagenfurta, sinoć, završetkom 10.dana mjeseca Ramazana, predsjednik i saradnici posjetili su džemat Wels, trenutno najmlađi džemat u Austriji.

Ova posjeta bila je u svakom slučaju korisna i produktivna, kako je naglasio i sam predsjednik u svom obraćanju.

Između ostalog, poručio je džematlijama da budu otvoreni u svojim idejama i da ne posustaju u organizaciji dzemata, te da iskoriste mjesec Ramazan naglasivši da je to mjesec čiji je početak milost, sredina oprost, a kraj oslobađanje od vatre.

Pored predsjednika, džematlijama se obratio i sekretar Medžlisa Centar mr. Adem ef. Hasanović, te je i njegova poruka bila ponajviše motivirajuća.

Svi su se složili da je ova posjeta bila samo početak dobre suradnje i dobre konekcije između džemata i Medžlisa Centar te da se uveliko raduju ponovnom susretu.

Treba spomenuti da su i prije samog iftara, predsjednik Medžlisa Centar zajedno sa saradnicima i Odbor džemata Wels, održali sastanak u kojem su razgovarali o dosadašnjim aktivnostima i planovima za budućnost.

Druženje i sastanak su završili jako pozitivno i ostvarili nesebičnu međusobnu podršku za buduće planove džemata.