Predstavnici Fondacije Konrad Adenauer u Cazinu

Aktivnosti njemačke fondacije Konrad Adenauer i osnovne značajke Grada Cazina teme su o kojima su razgovarali direktor ove Fondacije u BiH dr. Karsten Dummel i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević. Povod susretu bila je projekcija filma „Nije završeno“ koju je organizirao Kulturni centar Cazin, a kako je istaknuto prilikom susreta mogućnosti za nastavak dobre i korisne saradnje su mnogobrojne.

-„Bila je ovo prilika da razgovaramo o konkretizaciji naše saradnje. Njemačka je nama veoma bitan partner iz puno razloga i veza koje imamo. Zbog svega toga, mi smo pokazali zainteresiranost za konkretne veze i projekte koje bi smo mogli realizirati u saradnji s Fondacijom Konrad Adenauer. To su naravno projekti koji mogu utjecati na kvalitet života naše zajednice i određene ciljeve u razvoju koje smo mi predvidjeli u Cazinu“, rekao je gradonačelnik Ogrešević.

Fondacija Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini je aktivna već više od 20 godina. Sloboda, pravda i solidarnost su vodeći principi u njihovom djelovanju, a realizirali su ogroman broj društveno korisnih projekata u našoj zemlji.

-„Večeras smo u Cazinu s jednom kulturnom manifestacijom ali u suštini želimo reći da ćemo u budućnosti raditi na tome da organizujemo manifestacije na kojima će sudjelovati privredna uduruženja i predstavnici njemačke vanjske privredne komore kako bi smo stvorili sinergiju i dokazali da kako ovaj grad tako i sama BiH imaju potencijal“, istaknuo je direktor Fondacije dr. Dummel.

Nakon prijema održana je i projekcija filma „Nije završeno“,  čija se tematika odnosi na DDR i posljedice dešavanja u Njemačkoj u tom periodu, a poslije projekcije je nastavljena diskusija o ovoj temi.