Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti USK: Potrebna obnova objekta OŠ Ostrožac

Home

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti USK: Potrebna obnova objekta OŠ Ostrožac


Predstavnici Vlade i skupštine Unsko-sanskog kantona nastavili su danas akciju podjele besplatnih udžbenika učenicima prvih i drugih razreda osnovne škole.

Husein Rošić, kantonalni premijer i Ekrem Prošić, poslanik u Skupštini posjetili su Osnovnu školu Ostrožac, kako bi učenicima uručili udžbenike. Istim povodom škole u Sanskom Mostu, Ključu i Bosanskom Petrovcu posjetio je Muhamed Ramić, ministar obrazovanja USK-a.

Početak školske godine s nestrpljenjem su očekivali učenici prvih razreda. Dolaskom u školu čekali su ih udžbenici, koje je i ove godine za njih, ali i učenike drugih razreda osigurala Vlada Unsko-sanskog kantona. Udžbenici su danas podijeljeni učenicima Osnovne škole Ostrožac, koja pored centralne ima i tri područne škole. Kao i u drugim i u ovoj školi je upisan manji broj učenika u odnosi na prethodnu godinu.

Na prijedlog Vlade izdvajanja sredstava za kupovinu udžbenika podržali su i poslanici u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Pored podjele udžbenika delegacija je iskoristila priliku da sagleda i stanje školskog objekta u Ostrošcu. Nakon viđenog saglasni su da je potrebno uložiti dodatna sredstva kako bi se objekat, koji je sagrađen sedamdesetih godina prošlog stoljeća, obnovio.

- Za ovu školu finalizirali smo i radove na igralištima, jedno za centralnu i jedno za područnu školu u Majetićima, koja će vrlo brzo biti otvorena za korištenje. Također, školu u Ostrošcu planiramo ove godine kandidirati preko UNDP-a za projekt utopljavanja, kako bi se mogao iduće godine realizovati, izjavio je premijer Rošić.

Vlada i Skupština, kako je rečeno ovom prilikom, i u narednom periodu nastavit će ulagati u obrazovanje, kao osnovnog segmenta razvoja jednog društva.

 

(Izvor: RTVUSK)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 05/09/2017 - 18:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top