Predstavnici menadžmenta ASA Grupacije održali sastanak sa predstavnicima Unsko-sanskog kantona

slika
Dana 27.2.2020. godine ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona Adnan Alagić i predstavnik Ministarstva privrede, održali su radni sastanak sa predstavnicima menadžmenta ASA Grupacije.

Obzirom da je Unsko-sanski kanton već ranije pokazao opredjeljenost za ulaganje u energetski sektor i stvorio preduslove za razvoj ove oblasti,  održan je sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u
oblasti obnovljivih izvora energije.

Kako su predstavnici ASA Grupacije istaknuli, ova kompanija prepoznala je potencijal i značaj ove industrije i strateški je opredijeljena za dalje širenje u ovoj oblasti, te je kroz svoju članicu ASA Energija već napravila iskorak u segmentu proizvodnje i prodaje električne energije. Na određenim lokacijama u BiH, gdje Grupacija ima proizvodne pogone
već je investirano u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, i isto planiraju nastaviti i u narednom periodu.

Ministar Adnan Alagić, zahvalio se potencijalnim investitorima u svoje ime i u ime premijera Unsko-sanskog kantona. Također istaknuo je zadovoljstvo što je jedan ovakav potencijalni investitor izrazio interes za ulaganje na području našeg Kantona, te naglasio da je to prije svega rezultat aktivnosti čija je svrha pojednostavljenje i transparentnost procedura, kako bi se unaprijedilo poslovno okruženja, kreirao bolji ekonomski i poslovni ambijent koji treba doprinijeti unapređenju poslovanja postojećih kompanija, ali i privlačenju i drugih potencijalnih domaćih i stranih investitora na području Unsko-sanskog kantona.

M I N I S T A R
Adnan Alagić, dipl.ing.građ.