fbpx Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Bihać nakon 12 sati rasprave: I službeno, većina u Gradskom vijeću ne postoji!

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Bihać nakon 12 sati rasprave: I službeno, većina u Gradskom vijeću ne postoji!

Home

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Bihać nakon 12 sati rasprave: I službeno, većina u Gradskom vijeću ne postoji!


Vijećnici su sa radom počeli jučer u 09:00 sati, a sjednica je prekinuta sinoc oko 21h nakon što je u vijećnici ostalo svega 13 vijećnika, što je i jasan matematički pokazatelj da većina ne postoji.

Naime, raspad sistema je nastao prilikom rasprave o Izvještaju JKP “Komrad” Bihać, kada je čak i dio vijećnika iz vladajuće koalicije imao sve pohvale za bivšeg direktora, pa prilikom glasanja koalicija (GS-SDP-ASDA-DF) nije bila usaglašena. Izvještaj je dobio potrebnu većinu sa 21 glas ZA i 5 suzdržanih.

Nakon toga, klub ASDA je tražio prekid sjednice s obzirom na dužinu trajanja iste, a rasprava je došla do tačke 08. od predviđenih trinaest. Ovaj prijedlog nije podržan od strane njihovih partnera, koji su sa tim jasno pokazali da ih više ne žele u koaliciji.

Sjednicu su napustili 5 vijećnika A SDA, 10 vijećnika SDA i 2 vijećnika SBB, a predsjedavajući Župa je bio primoran prekinuti sjednicu koju prema poslovniku mora nastaviti u roku od 5 dana. Da li je na pomolu nova koalicija SDA – ASDA i SBB u Bihaću, vidjet ćemo već na nastavku ove 11. sjednice koji će se vrlo vjerovatno desiti u ponedjeljak.

 

(Izvor: usn.ba)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 29/06/2017 - 09:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top