fbpx Premijer bez dnevnog reda

Premijer bez dnevnog reda

Home

Premijer bez dnevnog reda


Husein Rošić je ovih dana očigledno shvatio da dosadašnje metode kupovanja poslanika, nagrađivanja ih unosnim poslovima i kreiranja fiktivnih radnih mjesta „na budžetu“ nisu dovoljne i pribjegao je oprobanoj SDA-ovoj taktici spašavanja sopstvene kože – laganju.

Prvo je premijer Rošić ustvrdio da ima sve veću podršku skupštine, dok se danas pokazalo da nije u stanju da obezbijedi većinu čak ni za dnevni red. Već nekoliko mjeseci čitava država smije se premijeru koji jednom mjesečno mijenja nekoliko ministara i na njihova mjesta stavlja ljude bez ikakvih referenci da vode povjerene im resore, a pri tom objašnjava da se radi o „još većim stručnjacima“.

Dalje, Rošić prkosi elementarnoj matematici i govori o budžetskom suficitu od dva miliona maraka, iako istovremeno dug kantona iznosi preko 70 miliona KM.

Građani Unsko-sanskog kantona ne zaslužuju da ih vodi neko ko očigledno potcjenjuje njihovu inteligenciju. Laži o financijskoj i političkoj stabilnosti nisu u stanju da zataškaju činjenicu da čitav Rošićev mandat najbolje opisuje riječ „agonija“.

Husein Rošić od imenovanja do danas uspio je jedino da dokaže svoju beskonačnu nesposobnost i napravi od našeg kantona predmet ismijavanja cijele Bosne i Hercegovine.

Vrijeme je da to shvati i sam „premijer bez dnevnog reda“ i da nakon mjeseci laganja i srljanja u propast konačno učini nešto zaista korisno za USK – podnese ostavku.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 05/05/2017 - 19:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top