Premijer liga BiH može početi: Čeka nas nikad neizvjesnije proljeće

sport
Današnjim utakmicama 20. kola, poslije dva i pol mjeseca pauze, nastavlja se takmičenje u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Mnogi su ubijeđeni da bi ovo mogla biti najuzbudljivija sezona u posljednjih nekoliko godina, što se može vidjeti i po tabeli, na kojoj od dvanaest timova njih pet konkuriše za Evropu i ujedno naslov prvaka. U tom gornjem domu su Sarajevo, Željezničar, Borac, Tuzla City i Zrinjski, s tim da je razlika između lidera Sarajeva i petog Zrinjskog pet bodova.

Sarajevo predvođeno novim trenerom Vinkom Marinovićem u jednom od derbija će od 17:30 sati na Koševu ugostiti Tuzla City. Pred ovaj susret u taboru "bordo" kluba su oprezni, svjesni da im u goste dolazi kvalitetan tim i da će morati biti na visokom nivou ukoliko žele do pobjede.

"Odradili smo sve što smo planirali, nadam se da ćemo dobre pripreme prenijeti na terene naše lige. Prvi susreti nakon pauze su uvijek teški, bez obzira s kim igrali, ali imamo dobar tim i želimo to pokazati na terenu. Da bismo pobijedili, moramo odigrati veoma kvalitetno. Važno je da upišemo pobjedu u prvom meču", kazao je Vinko Marinović pred ovaj meč, kojem će olakotna okolnost biti to što gosti neće moći računati na svog golgetera Voju Ubiparipa.