POSTAVITE PITANJE

Premijer USK-a, Husein Rošić, sutra odgovara na pitanja građana putem Facebook stranice Vlade

Premijer USK-a, Husein Rošić, sutra odgovara na pitanja građana putem Facebook stranice Vlade

Facebook je društvena mreža na kojoj većina nas ima otvoren profil, pa je tako, u cilju veće dostupnosti građanima i prezentiranja svoga rada, i Vlada Unsko-sanskog kantona otvorila svoju Facebook stranicu na kojoj objavljuju vijesti o svom radu, video priloge, najavljuju događaje, press konferencije.

Našoj redakciji posebno je privukla pažnju jedna jučerašnja objava na ovoj stranici koja nam se čini interesantnom i pozitivnom.

Naime, kako je najavljeno, upravo na ovoj stranici sutra će u 14 sati premijer USK-a, Husein Rošić, odgovarati na pitanja građana koja se mogu postaviti u komentarima spomenute objave.

Pitanja je već mnogo, a građane, između ostalog, zanima zašto se u Pravilnik o zapošljanju u školama USK-a ne bi uvela tačka po kojoj bi prilikom zasnivanja radnog odnosa u školi prednost imali građani sa našeg kantona koji ispunjavaju potrebne uslove kao što je zakonom regulisano u drugim kantonima te kada će početi isplate po pravosnažnim presudama koje čekaju građani koji su dobili spor po tužbama još iz 2005. godine kao bivši budžetski korisnici, a sad već penzioneri.

Više pitanja potražite u objavi Vlade u prilogu, a možete i sami postavite pitanja premijeru USK-a na koja će, podsjećamo, odgovarati sutra u 14 sati.

(Cazin.NET)

Jedan odgovor na "Premijer USK-a, Husein Rošić, sutra odgovara na pitanja građana putem Facebook stranice Vlade"

 1. Mahmud   17. Februara 2017. at 17:03

  Selam Uvazeni Premijeru.

  Imam samo par pitanja,  a to je :  Kome je u interesu rusiti ponovo vladu i zasto?

  I zasto se odredjeni projekti na nivou neke opcine ne mogu realizirati a sredstva vec imaju za takav projekat ( Skola Cazin ), da li pojedini to rade namjerno koče takav projekat u vladi Usk-a radi svojih licnih interesa ili mozda radi Uvazenog mr. Nermina Ogresevica koji je zadnjih 6-7 godina pa mozda je puno reci ali stvorio novi Cazin.

  Opcina koja je definitivno najjuredjenija u Usk pa mozda i sire na nivou BiH bilo po kulturnom bilo po administrativnom smislu pa sigurno i ekonomski?

  Hvala

  Komentariši
Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.