Pretukli 35-godišnjaka, njegov sin plakao satima od šoka

Policajci s područja Primorsko-goranske PU u Hrvatskoj pretukli su u subotu 35-godišnjaka u mjestu Klana i nanijeli mu teške o povrede.

Kako je objavio “Novi list”, muškarac se nalazi u riječkoj bolnici i nije dobro. Leži na Neurohirugiji.

Prema informacijama koje imaju, njega su u subotu navečer pred očima žene i četverogodišnjeg djeteta prebili lokalni policajci – navodno zbog parkiranja!

– Sin mu je plakao satima kasnije od šoka. Kakve je batine dobio, dovoljno govori podatak da je na Sušaku sa slomljenim nosom i oduzetim donjim dijelom tijela – stajalo je u mailu, koji je dobio “Novi list” o događaju.

Iz policije su kratko saopćili da su njihovi policijski službenici upotrijebili sredstva prisile jer je 35-godišnjak narušavao javni red i mir i pružao aktivan fizički otpor. Unutrašnja kontrola MUP-a već istražuje što se dogodilo.

– Možemo potvrditi događaj u Klani s noći 18. na 19. avgust. Došlo je do postupanja zbog narušavanja javnog reda i mira. Prilikom održavanja javnog skupa u Klani muškarac je kršio red i mir, odbijao je naredbe policije i pružao aktivan otpor te je policija upotrijebila sredstva prisile. Trenutačno je u toku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile. Kolegica je u kontaktu s s ljekarskim ekipama. Incident se dogodio na obilježavanju blagdana Svetog Roka – rekli su iz policije.