fbpx Prijem i pokloni za cazinske učenike generacije: Uz Grad Cazin, najbolje nagradila i Lejla Muhamedagić

Prijem i pokloni za cazinske učenike generacije: Uz Grad Cazin, najbolje nagradila i Lejla Muhamedagić

Home

Prijem i pokloni za cazinske učenike generacije: Uz Grad Cazin, najbolje nagradila i Lejla Muhamedagić


Gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, primio je danas učenike generacije iz cazinskih osnovnih i srednjih škola.

Čestitajući im na ostvarenom uspjehu, gradonačelnik Ogrešević je istaknuo da su oni ponos Cazina i da trebaju nastaviti nizati nove pobjede u svome obrazovanju.

Rad i trud uvijek na kraju bivaju prepoznati i mi smo željeli na ovaj način odati priznanje našim najboljim osnovcima i srednjoškolcima, pohvaliti njihovo zalaganje i rezultate koje su postigli i zaželjeti im da nastave biti jednako uspješni, kako u svom daljem obrazovanju, tako i u poslovima s kojima će se baviti, istaknuo je.


Uz Grad Cazin, koji je novčano darivao najbolje učenike, pridružila se i Cazinjanka Lejla Muhamedagić koja živi u Americi, a koja je i sama prije deset godina bila učenica generacije OŠ "Pećigrad".

Te sam 2006. godine zajedno s ostalim učenicima generacije prisustvovala prijemu kod gradonačelnika Ogreševića gdje su nam bile uručene nagrade i priznanja za uloženi trud. Meni je to priznanje od strane gradonačelnika tada jako puno značilo i na određen način dalo dodatnu motivaciju i podstrek za dalji rad. Imala sam želju doprinijeti tome da i ove godine učenici generacije steknu slično iskustvo, te da i njihovi uspjesi budu nagrađeni, napisala je u svom pismu ovogodišnjim učenicima generacije Lejla Muhamedagić i poručila im da nastave biti najbolji.


Lejla Muhamedagić

Lejla Muhamedagić 2006. godine je završila OŠ "Pećigrad" kao učenik generacije. Srednju školu je nastavila u bihaćkom Tursko-bosanskom koledžu, a zatim na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru. Po završetku obrazovanja na Koledžu ujedinjenog svijeta, školovanje je nastavila na University of Richmond u Virdžiniji gdje je diplomirala 2014. godine. Nakon toga se zaposlila u revizorskoj firmi PwC gdje s velikim uspjehom radi već tri godine.

Svim učenicima generacije uručen je novčani dar od dvije stotine maraka, a u razgovoru s gradonačelnikom Ogreševićem, koji je svojevremeno također ponio titulu učenika generacije, razmijenili su informacije o dosadašnjim školskim i sportskim uspjesima te planovima za budućnost. 

Ovogodišnji učenici generacije Grada Cazina su: Meldin Bajramović - OŠ "Gornja Koprivna", Armina Džinić - OŠ "Tržačka Raštela", Mahira Japić - OŠ "Skokovi", Eman Prošić - OŠ "Ostrožac", Razija Kilim - OŠ "Pećigrad", Anes Pajalić - OŠ "Šturlić", Edna Hušić - OŠ "Ćoralići", Elhana Kasapović - OŠ "Liskovac", Salem Begić - OŠ "Stijena", Amar Handanagić - OŠ "Cazin 2", Dijana Mizić - OŠ "Cazin 1", Adila Iman Kudić - Medresa „Džemaluddin Čaušević“, Demir Horozović - Gimnazija, Ilda Porčić (III) i Aldina Kovačević (IV) Prva srednja škola, te Ajla Hadžipašić (III) i Sulejman Keranović (IV) Druga srednja škola Cazin.  

DIJANA MIZIC
DIJANA MIZIĆ - Učenica generacije iz OŠ CAZIN 1

 

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 13/06/2017 - 16:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top