Prijem za članove reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci

Home

Prijem za članove reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci


TUZLA - Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević organizirao je danas prijem za članove Reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koja je nedavno obranila naslov prvaka Europe. Premijer Čaušević čestitao je članovima Reprezentacije na svim dosadašnjim vrhunskim rezultatima.

"Drago nam je što veliki doprinos rezultatima Reprezentacije u sjedećoj odbojci Bosne i Hercegovine daju i reprezentativci iz Tuzlanskog kantona. 

 Vlada Tuzlanskog kantona redovito posvećuje dužnu pažnju i pruža podršku radu klubova koji okupljaju sportaše invalide jer smatramo da njihov rad ima općedruštveni značaj. U sljedećem razdoblju učinit ćemo i dodatne napore da vam pružimo podršku kako bi ste nastavili predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najbolji način“, kazao je Čaušević. 

 Na prijemu je bilo govora i o problemima koji svake godine prate Reprezentaciju, kako u trenažnom procesu tako i prilikom priprema za odlaske na svjetska i europska natjecanja. 

 Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović istaknula je da se za podršku invalidnom sportu iz Proračuna Tuzlanskog kantona odvaja 11 posto od ukupnih sredstava predviđenih za sport te da će se u narednom periodu nastojati iznaći modaliteti za snažniju podršku vrhunskom sportu. 


(Vijesti.ba/Fena)

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 17:36

Facebook komentari

Back to top