Bihać:Prijem za Emira Kliku, komandanta 5. pješadijske brigade OS BiH

Imenovanje generala Klike na dužnost komandanta jedne od brigada Oružanih snaga BiH za Grad Bihać i njegove građane je jedna izuzetno lijepa vijest, kazao je na prijemu gradonačelnik Fazlić, naglasivši da je uspjeh generala Klike potvrda njegove profesionalnosti, ljudskosti i spremnosti da sticanjem novih znanja i vještina osnaži naše Oružane snage BiH.

 

„Hvala gradonačelniku Bihaća i premijeru USK-a što su organizirali prijem i što su još jednom pokazali da cijene i poštuju uspjehe ljudi iz USK-a. Ovo je rezultat moga dugogodišnjeg rada koji je obilježen sa puno profesionalnog rada, odricanja i edukacije i nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje“- kazao je general Kliko.

 

Pored prijema u Gradskoj upravi Bihaća, za generala Kliku organiziran je danas i prijem u Vladi USK-a. Premijer Husein Rošić zajedno sa načelnicima nekoliko općina USK-a i ratnim komandantima,  čestitao je na imenovanju generalu Kliki, naglasivši da je to prvi general iz USK-a koji je bio pripadnik 5. korpusa Armije RBiH a koji je imenovan na jednu visoku dužnost u OS BiH.

 

Zajedno sa generalom Klikom današnjem prijemu prisustvovao je i Sead Jusić, zamjenik ministra odbrane BiH, koji je još jednom istakao dobru saradnju Oružanih snaga BiH i lokalnih zajednica u USK-a.