Cijeloj zemlji prijeti novo nevrijeme: Evo gdje će biti najgore

Danas i sutra u većini će Hrvatske biti vruće te pretežno sunčano, a već od subote počinje nestabilno vrijeme.

U subotu u kopnenom području još toplije te većinom sunčano, ali poslijepodne sve nestabilnije, pa će posebice na zapadu rasti vjerojatnost za pljuskove kojih će sve češće biti tijekom nedjelje, i osobito u noći na ponedjeljak, kada će stići i malo svježiji zrak. U nastavku novog tjedna velika je vjerojatnost nastavka promjenljivijeg vremena, uz mogućnost povremenih mjestimičnih pljuskova, javljaju hrvatski mediji.

Na Jadranu će u subotu zapuhati jugozapadnjak, potom i jugo, a prema večeri će na sjevernom dijelu već lokalno biti pljuskova praćenih grmljavinom. U nedjelju će se pljuskovi zadržavati većinom na sjevernom dijelu, bit će moguća i poneka pijavica, a i vrućina će malo popustiti. Ponedjeljak duž cijele obale promjenljiv te će s burom i sjeverozapadnjakom svježiji zrak stići i u Dalmaciju. No, već od utorka ponovno toplije, te većinom sunčano.

Za sutra je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju aktiviran žuti alarm zbog mogućih jakih grmljavinskih nevremena.

Od nedjelje na kopnu znatno promjenljivije, uz manji pad temperature zraka, koji će se osjetiti i na moru, u nedjelju doduše samo na dijelu sjevernog Jadrana, a u ponedjeljak i duž ostatka obale, uz razmjerno česte pljuskove. No, već od utorka je na Jadranu velika vjerojatnost suhog i sunčanog vremena.