Primarni element po kojem ćete prepoznati otmjeno odijelo

Ll

Prilikom odabira odijela veoma je bitan izbor tkanine i tehnologija po kojoj je odijelo krojeno.
Kvalitet tkanine primarni je element koji kvalificira kvalitet odijela.
Nadaleko je poznato da su italijanski krojevi simbol za stil i eleganciju. Maestro Suits odijela kreirana su po italijanskoj tehnologiji od autentičnih italijanskih vunenih tkanina, kao što su Reda i Vitale Barberis Canonico (VBC). Ovi materijal ističu se kvalitetom, luksuzom i sofisticiranošću tkanine.

Finoća tkanine Maestro Suits odijela dosežu i do 160S. Oznaka S predstavlja finoću vlakana tkanine koja se mjeri u mikronima. Pravilo kaže da što je veći broj S u tkanini, to je tkanina kvalitetnija. Na primjer, 100S označava srednji kvalitet materijala, a 120 kvalitetnije tkanine.

Vuneni materijal su mnogima omiljeni za poslovna odijela, zbog bogate teksture, dugotrajnosti i udobnosti. Dodatna pogodnost kvalitetnog vunenog odijela je što se ne gužva lagano. Tako je za poslovna odijela najbolje odabrati tkaninu u rasponu od 100S do 130S.

U prodajnim mjestima Maestro Suits možete pronaći luksuzna odijela besprijekorne kvalitete, te najpovoljniji omjer kvalitete i cijena prilagođenih bh. tržištu.