fbpx Pripreme za vježbu “Bosna i Hercegovina 2017” u završnoj fazi

Pripreme za vježbu “Bosna i Hercegovina 2017” u završnoj fazi

Home

Pripreme za vježbu “Bosna i Hercegovina 2017” u završnoj fazi


U toku su završne pripreme za održavanje NATO vježbe otklanjana posljedica katastrofa „Bosna i Hercegovina 2017“, koja će od 25. do 29. septembra biti održana na području Tuzlanskog kantona (TK).

S tim u vezi premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić danas je upriličio sastanak s predstavnicima NATO-a i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

"Pripreme za Vježbu idu pravim putem i očekujem da ćemo imati najbolju do sada održanu vježbu koju smo planirali u EADRCC-u. Zemlje članice NATO-a iskazale su veliki interes za učešće na ovoj vježbi, koja će, po broju učesnika, biti najveća NATO vježba ovog tipa do sada. Imamo najave da će u Vježbi učestvovati oko 1.300 učesnika od kojih će njih oko 500 biti učesnici iz 40-tak zemalja učesnica, a u vježbi će učestvovati 35 timova iz 18 zemalja. Sve ovo su dobri indikatori sa samu Vježbu" ,rekao je tim povodom šef NATO-ovog euroatlantskog odjela za koordinaciju odgovora na katastrofe Claudiu Zoiras.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo što se sve aktivnosti odvijaju prema utvrđenom planu, te je istaknuo da je Vlada kao domaćin posvećena tome da Vježba protekne bez ijednog problema.

"Sama činjenica da ćemo biti domaćini do sada najveće NATO vježbe za nas nema cijenu. Ovo je državni projekt i Tuzlanski kanton će učiniti sve da on protekne u najboljem redu, jer ovo je velika prilika za promociju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine",rekao je premijer Gutić, te zaključio da je zadovoljan visokim stepenom realizacije planiranih zadataka.

Dodao je da će za vrijeme trajanja vježbe pažnja svjetske javnosti biti usmjerena ka Tuzlanskom kantonu, te da će ovaj kanton i on lično staviti sve resurse na raspolaganje kako bi se realizirale i preostale pripreme, te Vježba uspješno izvela, saopćeno je iz Ureda premijera TK.

 

(Izvor:Fena)

Tagovi
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 17:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top