Pritvoren 14-godišnji dječak koji je pokušao zaklati svoju majku

Budući da se radi o maloljetniku i o porodičnoj tragediji, policija o slučaju ne želi davati nikakve druge informacije

Splitska policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja napada nožem na 47-godišnju ženu u Trilju, prtivorskom nadzorniku predala maloljetnika osumnjičenog za pokušaj ubistva, priopćeno je u srijedu poslijepodne iz Policijske uprave.

“Jučer neposredno nakon događaja u službene prostorije doveden je maloljetnik nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 26. februara u 15.40 sati fizički napao 47-godišnjakinju i ozlijedio je nožem. Prevezena je u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, zadobila je teške tjelesne ozljede i zadržana je na bolničkom liječenju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je uz krivičnu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje krivičnog djela ubistva u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku”, priopćila je splitska policija.

Budući da se radi o maloljetniku i o porodičnoj tragediji, policija o slučaju ne želi davati nikakve druge informacije.

Mediji su izvijestili da se radi o 14-godišnjem dječaku, koji je u utorak poslijepodne na ulici u Trilju nožem teško ozlijedio majku. Navode da se žena s ubodnim ranama oka i vrata u srijedu ujutro nalazila na Jedinici intezivnog liječenja KBC Split, piše Fokus.