Priveden banjalučki kaskader

Policija je privela vozača koji je postao hit na internetu nakon što je snimljen kako, bježeći od policije, automobilom Peugeot 205 silazi niz stepenice kod Tržnice u Banjoj Luci i utvrđeno je da je riječ o Mladenu B. (19) iz Banje Luke.

Cijeli slučaj odigrao se sinoć oko jedan sat poslije ponoći, a nakon privođenja kod mladića je alkotestom izmjereno 1,18 promila alkohola u krvi. 

Osim njega, u vozilu su se nalazili S. K. (19) i A. M. (18). Dramatična potjera je, kako navode u policiji, okončana samo nekoliko minuta nakon što se Mladen B. autom spustio niz stepenice i odvezao prema kružnom toku kod gradskog mosta, a potom je zaustavljen u ulici Isaije Mitrovića.

U PU Banja Luka navode da je M. B. počinio više prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH na području grada Banja Luka.

- Vozeći Peugeot prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, M. B. se u Aleji Svetog Save nije zaustavilo na znak "stop policija“, koji je bio izdat od policijskih službenika pomoću svjetleće stop-tablice - saopćio je PU Banja Luka.


 

U saopćenju se navodi da je M. B. nastavio kretanje nasilničkim vožnjom, suprotnom svim saobraćajnim pravilima i ne pokazujući obzir prema sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, odbijajući i dalje da zaustavi vozilo na znakove policijskih službenika koji su dati svjetlosno signalnim uređajima na službenom vozilu.

- Dolazeći na raskrsnicu ulica Gajeva i Đure Dančića, vozilom se nastavio kretati u smjeru Gradske tržnice pješačkom stazom, a potom i stepenicama kroz Gradsku tržnicu koje nisu namijenjene za kretanje vozila, nastavljajući kretanje kroz Tržničku ulicu u smjeru ulice Teodora Kolokotronisa. Policijski službenici su vozilo stigli u ulici Isaije Mitrovića te alkotestiranjem utvrdili da M. B. u organizmu ima 1,18 g/kg alkohola, dok su s njim u vozilu pronađena još dvije osobe inicijala S. K. (1999.) i A. M. (2000.) - navode u policiji.

Nakon privođenja, policija nastavlja rad na kompletiranju predmetu.

- Nakon sagledavanja svih okolnosti utvrdit će se i tačna odgovornost M. B., koji je upravljalo vozilom, o čemu će biti dostavljen izvještaj nadležnom organu - saopćila je policija.