Privrednik iz Cazina Amir Murić blokirao BIRU, tvrdi da se šire kapaciteti i da vlasnici BIRE plaćaju karte za talgo (VIDEO)

Privrednik iz Cazina Amir Murić, koji je prije otprilike dva mjeseca najavljivao blokadu BIRE zbog nemogućnosti naplate dugovanja, danas je to uradio. Blokiran je glavni ulaz.

Podsjećamo, Murićeva kompanija je vršila demontažu mašina u objektu "Bire" u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama "Bire" do iznosa od 475.000 KM.

Prije dva mjeseca, on je kazao da ima pouzdane informacije da se iz "Bire" iznosi sirovina koja je također predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti.

Tu priču danas je potvrdio za USKinfo.ba. Danas tvrdi još ozbiljnije stvari. Da se sprema proširenje kapaciteta u BIRI, ali i da vlasnici ovih objekata plaćaju migrantima karte Talgo vozom do Bihaća.

Odmah smo kontaktirali i Gradsku upravu koja nema saznanja o ovim aktivnostima. Ponovili su stav Operativne grupe, odnosno da ne odobravaju bilo kakvo širenje kapaciteta za migrante u postojećim prihvatnim centrima.