Priznanje za znanje: Fondacija „IMAN“ nagradila učenike generacije

.
U omladinskom centru “Knjiga”, Fondacija za stipendiranje studenata i učenika „IMAN“ nagradila je najuspješnije učenike generacije, kojima je ovo još jedno priznanje i potvrda da je njihov rad i trud zapažen. Osim novčanih nagrada, učenici su dobili i poklone prijatelja Fondacije, a lijepo druženje krunisano je i ukusnom tortom.

Gost druženja je bio bivši stipendista ove organizacije iz Velike Kladuše, a budući doktor medicine Abdullah Fazlić, koji se obratio prisutnima s lijepim porukama. Članovi Upravnog odbora Fondacije također su poručili učenicima da su pred njima brojne mogućnosti i izazovi, te im poželjeli mnogo sreće i uspjeha u budućem školovanju.

Pored nagrađenih učenika generacije osnovnih i srednjih škola naše općine, nagrađen je i naš sugrađanin Belmin Šakanović koji je također stipendista Fondacije i učenik generacije Medicinske škole u Bihaću. Kako su istaknuli iz fondacije „IMAN“, druženje je proteklo u ugodnoj atmosferi uz razgovor s učenicima, a imali su priliku i da čuju njihove planove za dalje obrazovanje. Na samom kraju druženja, uputili su čestitke ovim mladim ljudima, njihovim nastavnicima, profesorima i roditeljima, uz nadu da će u budućnosti ostvariti još veće uspjehe.

 

Izvor: