Problemi boraca mogu se riješiti za 24 sata

Home

Problemi boraca mogu se riješiti za 24 sata


Članovi tuzlanskog Sindikata solidarnosti posjetili su juče demobilisane borce koji duže od dva mjeseca borave u kampu ispred Vlade FBiH.

Radnici uništenih preduzeća iz Tuzlanskog kantona posjetili su kamp ispred zgrade federalne Vlade, iz kojeg traže uvođenje boračkog registra, prestanak finansiranja boračkih udruženja i borački dodatak.

- Došli smo da podržimo borce koji su ostavljeni od vlasti i zaboravljeni od našeg zlatnog ljiljana Salke Bukvarevića, kazao je Sakib Kopić, jedan od čelnika Sindikata solidarnosti, dodavši da ne zna “kako dobitnik ovakvog priznanja može izdati ove ljude, koji su časni i pošteni borci”.

- On je moj sugrađanin i ja ga se odričem. Sve što borci traže, može se riješiti za 24 sata, međutim, osnovni problem je registar, koji bi pokazao da je u pravo uvedeno 300.000 boraca iz minhenskih, štokholmskih i drugih brigada, ističe Kopić.

Članovi Sindikata ogorčeni su i na boračke organizacije, od kojih nijedna nije pružila podršku “istinskim borcima i patriotama koji su ovu državu, kakva je - da je, branili i odbranili”.

- U TK-u je predsjednik Unije boračkih udruženja otišao na liniju 1994, a on vedri i oblači. Nedavno je kupio stan od 100.000 KM, smatra Kopić, te dodaje da je među radnicima mnogo bivših boraca, pa je prirodno da suosjećaju sa njima, jer većina nema nikakva primanja.

 

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Objavio: Wed, 30/08/2017 - 09:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top