Problemi u centru grada i četiri policijske intervencije

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

-Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17°C, dok je vodostaj Mutnice 94,00 cm. 

-Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: tri remećenja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

-U Trgovačkom centru Ljiljan četiri lica su zatečena prilikom prosjačenja, dok je na istom mjestu nešto kasnije došlo i do vike, galame, drskog ponašanja te bacanja petardi od strane jednog lica. U Vrelu je otrkiveno držanje opasnih životinja bez lanca. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici žrtava srebreničkog genocida je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. 

-Vatrogasna jedinica Cazin je imala jednu intervenciju na Ćupriji, ali na kraju bez djelovanja.

-Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 55 pacijenata, dok sanitet nije korišten.Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

-Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura molimo vozače da tokom dužih putovanja prave češće pauze, a ukoliko je to moguće da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake, bicikliste i motocikliste.

-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever. Ulazi na autoput A-1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici su u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

-U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

-Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

-Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

-Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

-Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

 

Izvor: