Problemi za Bracu: Ancelotti odlazi, Lewandowski nezadovoljan?

Home

Problemi za Bracu: Ancelotti odlazi, Lewandowski nezadovoljan?

Minhenski Bayern poražen je u subotu od Hoffenheima u trećem kolu njemačke Bundeslige rezultatom 2:0.

Bavarci su bili nemoćni protiv ekipe našeg Ermina Bičakčića, a odmah nakon utakmice "isplivali" su problemi u Minhenu.

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić imat će mnogo posla u narednim danima. Prema riječima bivšeg fudbalera Bayerna Marija Baslera, Carlo Ancelotti je na izlaznim vratima bavarskog velikana.

"Čuo sam da Ancelotti odlazi u Kinu i da je već potpisao predugovor. On je na izlaznim vratima Bayerna. Ne mogu 100 posto da tvrdim da će se to desiti, ali imam pouzdane izvore", rekao je Basler.

Ancelotti ugovor s Bayernom ima do 2019. godine i teško je reći da li ima istine u tome što Basler kaže.

Nakon poraza od Hoffenheima oglasio se i Robert Lewandowski. Poljaku se ne sviđa što Bayern nije konkurentan na fudbalskoj pijaci.

"Mislim da je šteta što ne privlačimo najbolje igrače i tako ostajemo van trke. Shvatam da Bayern ima svoje principe, ali nama su potrebni najbolji", rekao je Lewandowski, a dobio je oštar odgovor od Karl-Heinz Rummeniggea:

"Ovo ne govori on, nego kroz njega progovaraju riječi menadžera. Ne znam šta želi postići, ali on ima ugovor do 2021. i nema klauzulu. Mi ne radimo kao neki drugi klubovi. Može da bude frustriran zbog PSG-a, ali ovo šteti klubu. On treba da razmišlja o terenu", rekao je Rummenigge.

Puno je posla pred Salihamidžićem u narednim danima.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Objavito: Pon, 09/11/2017 - 10:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top