Procurili detalji akcije Maglić: Otkriveno ko je uhapšeni funkcioner

maglic
U okviru operativne akcije kodnog naziva Maglić uhapšeno je 12 osoba, a među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Foča Sreten Matović, saznaje Srna.

U okviru ove akcije, koja je počela jutros, vršeni su pretresi na 28 lokacija na području RS, a slobode su lišena lica za koja su postojali osnovi sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS ranije je saopćeno da se pretresi vrše na području Banja Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a ovog bh. entiteta. 

"U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima", navedeno je u saopćenju.

Apkciju sprovode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a RS, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz MUP-a RS.