Humani gest Cazinjanina: Prodaje automobil da bi pomogao teškom oboljelom dječaku Emiru Buzi

Još jedan dokaz da humanost u ljudima nije izumrla. 

U cijeloj Bosni i Hercegovini proteklih sedmica traje akcija prikupljanja novčanih sredstava za liječenje dječaka Emira Buze.

Ovom nasmijanom dječaku, nažalost, dijagnosticiran je veoma rijedak oblika raka limfnih žlijezda.

Jedina nada je liječenje u Turskoj koje košta 168.000 eura! Maleni Emir mora primiti šest ciklusa posebne hemoterapije koja se primenjuje kod pacijenata koji se pripremaju za transplantaciju, a cijena jedne seanse je čak 28.000 eura.

Ni ovog puta humanost ljudi nije izostala.

Pored brojnih građana BiH koji svoje donacije uplaćuju na račun koji je otvoren za skupljanje novca za Emirovo liječenje, na društvenim mrežama organiziraju su humanitarne akcije, u gradovima se održavaju koncerti, te se prodaju različiti proizvodi i usluge.

Nema malih pomoći. Svaka je korisna i od neprocjenjive važnosti, no jedan oglas posebno je vrijedan pažnje.

Cazinjanin, Mevludin Memić iz MZ Stijena je odlučio prodati svoj automobil i sva sredstva od prodaje uplatiti za liječenje dječaka Emira.

Riječ je o o automobilu marke "Peugeot 607", dizel, 2001. godište.U voznom je stanju.Početna cijena je 5.000 KM, a ukoliko neko ponudi više dobro će doći.

Za više informacija, Mevludina Memića možete kontaktirati na boj telefona 061/765-492 (zvati isključivo na Viber ili WhatsApp).

Ovo je još jedan dokaz da humanost u ljudima nije izumrla. 

Fotografije auotmobila možete pogledati u albumu ispod.