Home

Prognoza koja je iznenadila mnoge: Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom jeseni

19 Aug

Prognoza koja je iznenadila mnoge: Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom jeseni

Evropu su poslednjih mjeseci pogodili ekstremni talasi vrućine, što je dovelo i do požara o kojima su pisali gotovo svi svjetski mediji.

Ljudi su masovno zabrinuti kakve ih temperature očekuju tokom jeseni, s obzirom da su tokom ljetnjih mjeseci bile dosta iznad prosjeka, pa je američka meteorološka kompanija "Accuweather" objavila sezonsku prognozu za jesen u Evropi.

Rana jesen će biti sušna, a temperature i dalje iznad prosječnih vrijednosti.

Oktobar i novembar će zato biti kišoviti, prognoza je AccuWeather-a. Na području Balkana će doći do prekida suše, ali tek u oktobru i novembru, dok će septembar i dalje biti topao sa temperaturama iznad prosieka.

Padavina će biti minimalne u tom miesecu, što povećava rizik od novih požara, a neke veće se mogu očekivati tek u oktobru i novembru. Jug Italije i Grčka će biti sušni i topli, a iste prognoze očekuju i Španiju i Portugal. Stabilnu jesen imaće područja Francuske, Njemačke i Poljske, koje su ovo ljeto bile dosta kišovite.

Područje istočne Evrope u septembru i oktobru će takođe biti toplije i sušnije, ali novembar će ipak donijeti znatno hladnije vrijeme, kao i prve sniježne oluje.

 

(Izvor:Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top