Prognoza vremena za naredna četiri dana: Još danas sunce

Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je u večernjim satima lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne sunčano. U jutarnjim satima i tokom prijepodneka kiša i lokalni pljuskovi očekuju se na zapadu i jugozapadu Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini. U ostatku dana i večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se u većini područja. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 21 do 28 stepeni.

I drugog dana vikenda bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini padavina u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnje temperature od 11 do 17 stepeni, na jugu od 16 do 20, a dnevne od 20 do 27.

Isto vrijeme se očekuje i u ponedjeljak. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno i ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini lokalni pljuskovi su mogući poslije podne. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 14 do 19, a dnevne od 13 do 18, na jugu od 21 do 25 stepeni.