Projekat na temu razvoja lokalnih politika

Home

Projekat na temu razvoja lokalnih politika


Općinska organizacija SDA Cazin, u suradnji s američkim Nacionalnim Demokratskim Institutom (NDI), provodi projekat na temu razvoja lokalnih politika. Cilj projekta jeste da se ostvari bliži kontakt sa građanima na temu lokalnog razvoja i promocije demokratske svijesti.

Prema riječima Davida Hamiltona, direktora NDI-ja za BiH, navedeni projekat predstavlja jedan od prvih koraka zvanične saradnje između SDA i NDI-ja. Hamilton je izrazio nadu da će saradnja biti uspješna, naročito na obrazovnim projektima i jačanju unutrašnjih kapaciteta, što zasigurno i SDA želi.

 “Vrlo je bitno da smo pokrenuli saradnju s ovom respektabilnom i utjecajnom američkom organizacijom koja promovira demokratske standarde i od koje očekujemo da nam svojim iskustvom, ljudskim kapacitetima i kvalitetnim programima pomogne u daljnjem profiliranju SDA u savremenu evropsku narodnu stranku desnog centra“, izjavio je Senad Šepić, potpredsjednik Stranke demokratske akcije BiH.

Predsjednik OO SDA Cazin, Gosp. Nijaz Hušić je izjavio: “NDI kao američka demokratska organizacija koja djeluje na globalnom nivou provodi važan projekat u suradnji sa OO SDA Cazin, gdje tim mladih ljudi svakodnevno radi na temu lokalnog razvoja s ciljem poboljšanja komunikacije između građana i programa SDA Cazin. Naša saradnja sa NDI će biti prezentirana građanima kroz javne aktivnosti u bližoj buducnosti.”

Ovakav pristup razvoju lokalne sredine samo još jednom potvrđuje opredjeljenost rukovodstva SDA Cazin za ekonomski i društveni prosperitet Općine Cazin. 

cazin.net

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 16:18

Facebook komentari

Back to top