fbpx Projekat "Pružimo ruke sportu u prirodi" OŠ Kamenica iz Bihaća jedan od 10 pobjedničkih

Projekat "Pružimo ruke sportu u prirodi" OŠ Kamenica iz Bihaća jedan od 10 pobjedničkih

Home

Projekat "Pružimo ruke sportu u prirodi" OŠ Kamenica iz Bihaća jedan od 10 pobjedničkih


Poznati su rezultati glasanja dm kupaca širom BiH na osnovu kojih je, u okviru višemjesečne društveno odgovorne kampanje dm kompanije, Zajedno za zdrav život, izabrano deset pobjedničkih projekata.

Projekti su kreirani za unapređenje zdravlja učenika i osoblja u osnovnim školama naše zemlje.

Među deset najboljih je i projekat „Pružimo ruke sportu u prirodi“ Osnovne škole Kamenica iz Bihaća koji će biti implementiran u septembru.

a2

“Nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja se u našoj školi odvija u veoma teškim uvjetima. Centralna škola posjeduje sportsku salu neadekvatnu za realizaciju sadržaja odgojno-obrazovnog procesa i sportsko igralište. Polazeći od potreba i prava djeteta da živi, igra se i uči u zdravom, sigurnom i poticajnom okruženju, u sastavu odgojnih vrijednosti i utjecaja na učenike u našoj školi smo odabrali sportsku dimenziju. Nastava tjelesnog odgoja i vannastavne aktivnosti bi se održavale u školskom dvorištu, te bi na taj način zajedno pružili ruke sportu u prirodi”, poručili su iz ove škole.

Naime, želeći utjecati na buđenje svijesti mladih naraštaja o važnosti zdravog načina života, kompanija dm je uputila poziv svim školama u BiH da osmisle i prijave projekte čijom realizacijom će biti podržane zdrave navike učenika i nastavnika. Nakon izuzetnog odziva, od ukupno 120 prijavljenih projektnih prijedloga, dm žiri je odabrao 30 za koje su kupci imali priliku glasati i tako kreirati pobjedničku listu od 10 najboljih koji će u septembru ući u fazu realizacije.

„Kampanja je izazvala sjajne reakcije i sretni smo jer smo uspjeli animirati 120 škola da prijave projekte i budu proaktivni u osmišljavanju koncepata za unapređenje zdravlja učenika. Čestitamo školama čiji projekti su proglašeni pobjedničkim i vjerujemo kako će njihovom implementacijom učenici i nastavnički kadar steći bolje uslove za zdravije obrazovno-odgojne i radne procese “, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Osim projekta „Pružimo ruke sportu u prirodi“ Osnovne škole Kamenica iz Bihaća, dm će podržati još realizaciju i sljedećih devet projekata: "Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor" iz Sarajeva - Zdrav način života i socijalna inkluzija kroz sport, "OŠ Petar Kočić“ iz Šipraga/Kotor Varoš - Uređenje školskog dvorišta, “JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju” iz Zenice - Razvijanje i učvršćivanje motoričkih sposobnosti kod djece sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, "Druga osnovna škola Živinice" iz Živinica - Rekonstrukcija odvoda u školi, "OŠ Ivan Goran Kovačić” iz Livna - Dan sporta u Osnovnoj školi, "OŠ Vuk Stefanović Karadžić" iz Kozarske Dubice - Čistoća je pola zdravlja, "Područna OŠ Jablanica, Maglaj” iz Jablanice/Maglaja, - Kroz časove tjelesnog odgoja do zdravog načina života, "Jedanaesta OŠ Zovik" iz Zovika - Zubić vila i „Treća osnovna škola iz Mostara“ - Čiste ruke zdrav život.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

Dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za deset godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 580 zaposlenika i 66 prodavnica u 38 gradova te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2015/16. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 126 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 12.500 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.
(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 22/06/2017 - 11:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top