fbpx "Proljeće nas pokreće 2017": Počela velika akcija čišćenja u Bihaću

"Proljeće nas pokreće 2017": Počela velika akcija čišćenja u Bihaću

Home

"Proljeće nas pokreće 2017": Počela velika akcija čišćenja u Bihaću


Gradska uprava Bihaća zajedno s velikim brojem institucija, organizacija, nevladinih udruženja i sportskih kolektiva organizira akciju čišćenja i uređenja gradskih i prigradskih područja pod nazivom „Proljeće nas pokreće 2017“.

Akcije će trajati od 15. do 30. aprila ove godine, a proteklog vikenda realizirano je čišćenje i uređenje područja Nacionalnog parka Una.

Akciji su se pored uposlenika NP Una odazvali bihaćki srednjoškolci koji su prikupili otpad na lokalitetima Dubovsko-Orašac.

Zbog loših vremenskih uslova aktivnosti planirane za nedjelju 16. aprila su otkazane, a narednog vikenda programom akcije predviđeno je čišćenje planinarske staze na Plješevici, lokaliteta Lohovo, Račić, Bimes – Ružica, Vedro Polje – Baljevac Zavalje.

Podršku akciji daju JKP Komrad Bihać, menadžment Nacionalnog parka Una, Asocijacija srednjoškolaca USK-a, Vijeće učenika grada Bihaća, Unija studenata Univerziteta u Bihaću, Unski smaragdi, Udruženje „I love Una“ i brojni sportski kolektivi grada Bihaća.

U okviru akcije „Proljeće nas pokreće“ bit će obilježen Dan planete Zemlje projektom „Let's Do It“ u saradnji s Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.

Kada je u pitanju edukativni dio akcije, na gradskom trgu 24. aprila bit će održana priredba o značaju očuvanja okoliša pod nazivom „Proljeće nas pokreće“ u organizaciji i izvedbi bihaćkih vrtića, Asocijacije srednjih škola USK i Unskih smaragda, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 17/04/2017 - 11:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top