26. aprila promocija nove knjige o Cazinu akademika Envera Ljubovića

Enver Ljubović, povjesničar i klasični filolog, koji je oko 19 godina radio kao gimnazijski profesor historije i latinskog jezika u Cazinu, iako danas s porodicom živi u Senju, ostao je privržen ovom kraju, za šta je dokaz i njegovo najnovije djelo.

Naime, u petak, 26. aprila 2019. godine, u Kulturnom Centru Cazin održat će se promocija knjige "Grad Cazin i Cazinska krajina od završetka Prvog svjetskog rata 1918. do danas - Cazin i Cazinska krajina u 20. stoljeću i početkom 21. stoljeća". Radi se o vrijednoj studiji koja govori o historiji, identitetu naroda, procesima i događajima specifičnim za Cazin i Cazinsku krajinu, drugom dijelu knjige o Cazinu, njegovoj historiji, kulturi i stanovnicima u periodu od 1918. godine do danas. Kako i sam autor ističe, knjiga je nastala na temelju istraživanja i proučavanja arhivskih dokumenata u mnogim arhivima, knjižnicama i muzejima, kao i proučavanjem relevantne i dostupne literature.

Vezana vijest: Zahvaljujući akademiku Ljuboviću grad Cazin bogatiji za vrijednu studiju o svojoj bogatoj i burnoj prošlosti

Uz autora Ljubovića, kod Cazinjana omiljenog i poštovanog bivšeg sugrađanina, o knjizi će u ulozi uvodničara govoriti gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević, te promotori Bahrudin Beširević i Hasan Salkić.

Kako to i dolikuje ovom djelu i njegovom autoru, na promociji se očekuje veliki broj posjetilaca, a počet će u 19:00 sati.

Budite dio ove jedinstvene promocije.

 

Image