Proslavljen Dan nezavisnosti SAD-a i u BiH

Home

Proslavljen Dan nezavisnosti SAD-a i u BiH


Brojni zvaničnici iz BiH i svijeta prisustvovali su svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država koji je večeras organizovala ambasadorica Maureen Cormack.

Nakon što im je poželjela dobrodošlicu na proslavu 241. godišnjice Deklaracije o nezavisnosti SAD-a, Cormack je podsjetila kako je u BiH već dvije i po godine, te kazala kako u našoj zemlji postoje brojni izazovi.

"Tako smo ove godine, uloživši puno napora i svjesni toga da je još puno toga pred nama, odlučili da organizujemo dobru zabavu u duhu dobrih, starih vremena. Zato smo priredili vašar u američkom, country stilu, sa svim onim što je potrebno za sticanje izvornog američkog iskustva. Značaj ove vrste događaja je da okuplja ljude iz svih sfera života sasvim odbacujući podjele koje prečesto postoje u društvu. Od hrabrih mladih ljudi do penzionera, od lidera u vlasti do opozicije, od poduzetnika do akademika, od novinara do muzičara. Svi vi koji ste ovdje večeras imate nešto zajedničko - budućnost Bosne i Hercegovine" ,kazala je Cormack, te pozvala sve da u narednom periodu rade puno kako bi doprinijeli slobodi i napretku BiH.

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pet, 07/07/2017 - 07:04

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top