Prošlogodišnji juniorski prvak BiH u bodybuildingu: Cazinjanin Muris Bašagić spreman za nastupajuća takmičenja

Home

Prošlogodišnji juniorski prvak BiH u bodybuildingu: Cazinjanin Muris Bašagić spreman za nastupajuća takmičenja

Muris Bašagić iz Cazina prošlogodišnji je juniorski prvak BiH u bodybuildingu (preko 75 kg).

Ovim sportom bavi se oko četiri godine, a svoj prvi takmičarski nastup zabilježio je upravo na 17. prvenstvu BiH u bodybuildingu i fitnessu održanom početkom prošle godine, na kojem je osvojio spomenutu titulu. 

Već svojim prvim odličnim debitantskim nastupom Bašagić je pokazao da bi mogao postati veliko ime u svijetu bodybuildinga. Kako je ranije otkrio za Cazin.NET, u ovaj svijet dospio je sasvim slučajno. Na nagovor prijatelja odlazi na prvi trening te pronalazi svoju novu strast koja postaje sastavni dio njegovog života, te ga mijenja na bolje. 

basagic

Poznato je da je bodybuilding zahtjevan životni stil koji traži mnogo ustupaka i odricanja, što mladog Cazinjanina nije pokolebalo, već je spremno prihvatio sve nove izazove pred sobom. 

- Zahtjevan je ovo sport i morate imati dosta slobodnog vremena kako biste postigli željeni cilj. Na moju sreću, stižem dovoljno vremena posvetiti bodybuildingu. Čovjek uvijek nađe vremena za ono što želi i voli; tada nije teško ni raditi ustupke niti se odricati nekih stvari kako bi se postiglo ono što se želi.

Priznaje da su mu roditelji najveća podrška, na čemu će im uvijek biti zahvalan. Sve je lakše kad te u onome što radiš podržava porodica, ističe Bašagić.

basagic

Pored svakodnevnog rada na sebi, Bašagić se bavi i online mentorstvom, izradom plana treninga, ishrane i suplementacije, te drži privatne treninge.

- Pojedinci, koje sam trenirao do sada, postigli su dobre rezultate i sve je više zainteresiranih za mene kao trenera, što me raduje, otkrio nam je mladi sportista. 

Zainteresirani se mogu javiti preko Facebook stranice Muris Bašagić Official, ili samo svojim lajkom stranice podržati rad ovog mladog Cazinjanina. 

Bašagić priznaje da je ovih dana ipak više pažnje posvetio sebi i svojim pripremama uoči nadolazećih važnih takmičenja poput Bihać open-a , te takmičenja u regiji, prije svega Sloveniji i Srbiji. Ostalo je tačno 11 dana do takmičenja u Bihaću. Bašagić se osjeća spremnim, te očekuje jako dobro rezultate s obzirom da je nositelj titule juniorskog prvaka BiH. 

- Trenutno sam u najboljoj formi do sada. Neću lagati, nadam se pobjedi, osjećam se spremnim. Međutim, ništa ne prepuštam slučaju, redovno treniram i pripremam se za Bihać, gdje se planiram takmičiti u kategoriji – 90 kg.

Nakon toga slijede takmičenja  u Srbiji, Jagodina, 7. decembra, a sedam dana kasnije u Sloveniji, Maxximun.

Ističe da, s obzirom na cjelokupno stanje u sportu danas, uvijek dobro dođu sponzori, za kojima je trenutno u potrazi, i koji bi mu pomogli da donese još koju značajnu titulu u Cazin. S obzirom na svoje rezultate, te na bogat sportski period koji je pred njim, ne sumnjamo da će neko uskoro prepoznati njegov ogroman sportski potencijal

 

(Mirela Selimović/Cazin.NET)

Objavito: Tue, 09/12/2017 - 18:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top