PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Neovlašteno uklanjanje predizbornih plakata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je 12 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jedno remećenje javnog reda i mira, u naselju Ostrožac, gdje je u večernjim satima, u 20:40 sati, došlo do neovlaštenog uklanjanja predizbornih plakata od strane dva lica.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 60 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Zbog održavanja „Cazinskog sajma 2018“, dana 21.09. i 22.09.2018. godine, onemogućeno je parkiranje na parking prostoru ispred TC „Ljiljan“ na Trgu Zlatnih Ljiljana. Korisnicima se savjetuje da koriste parking prostore na ostalim lokacijama u užem gradskom području.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na smanjenu vidljivost u jutarnjim satima zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim i istočnim krajevima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, posebno na dionicama u gradskim centrima.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.