Protekla 24 sata u Cazinu obilježile tri saobraćajne nesreće i jedno remećenje javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je ugodnih 13 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata evidentirala je jedno remećenje javnog reda i mira i tri saobraćajne nesreće, dok krivičnih djela nije bilo.

“Izazivanje osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo” zabilježeno je u naselju Ponjevići. 

Do saobraćajne nesreće došlo je u Ulici generala Izeta Nanića, na magistralnom putu M42, naselje Puškari i na M 4,2, Havin most. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju zbog jutarnje magle koja mjestimično smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Radovi na sanaciji mosta aktuelni su na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.