fbpx Protesti boraca ispred Vlade Federacije: Ostajemo ovdje dok se ne ispune naši zahtjevi

Protesti boraca ispred Vlade Federacije: Ostajemo ovdje dok se ne ispune naši zahtjevi

Home

Protesti boraca ispred Vlade Federacije: Ostajemo ovdje dok se ne ispune naši zahtjevi


Ispred Vlade Federacije BiH danas su se okupili demobilisani borci, RVI iz Teočaka, Olova, Živinica i drugih gradova kako bi tražili svoja prava.

Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" s lica mjesta, ispred zgrade Vlade FBiH se nalazi od 100 do 150 okupljenih demobilisanih boraca.

Kao razlog za dolazak u Sarajevo ispred Vlade Federacije naveli su da u proteklih 20 godina nisu dobili ništa od te iste vlasti.

Protest penzionera

Također su istakli da nisu došli ispred niti jedne političke opcije, te da su zbog političara upravo u stanju u kojem se nalaze.

Naglasili su da će ostati ovdje ispred Vlade sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a odnose se na boračku rezoluciju koja podrazumijeva Jedinstven borački registar koji će biti objavljen.

Također se podrazumijeva i borački dodatak i iznos od minimalno 326 maraka, te besplatno zdravstveno liječenje na teritoriju Federacije BiH.

Poruke penzionera

Okupljeni borci su, i pored toga, istakli želju da se formira Jedinstvena boračka organizacija na nivou cijele Federacije, koja bi imala jednog predsjednika i jednog blagajnika i koji će upravljati svim sredstvima koja se izdvajaju iz budžeta Vlade.

Najavili su da nisu došli na pregovore, već samo da se ispune zahtjevi koje su predali Vladi i Parlamentu Federacije, još početkom ove godine.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 12/06/2017 - 13:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top