Provaljeno u školu JU "Gimnazija" Cazin

Home

Provaljeno u školu JU "Gimnazija" Cazin


 

U ranim jutarnjim satima, 05. decembra, PU "Cazin" dobila je dojavu da je provaljeno u JU "Gimnaziju" Cazin, a dojavljeno je od osoblja škole koji su prilikom dolaska na posao primjetili da je objekat provaljen.

Dežurni policajci su došli na lice mjesta i obavili uviđaj. JU "Gimnazija" Cazin jedna je od rijetkih škola na USK-u koja posjeduje video nadzor, koji je puno pomogao oko pronalaska počinioca ovog krivičnog djela. Kako doznajemo od direktora škole, Muhameda Mehmedović, provalnik je u subotu navečer unišao kroz prozor škole koji je predhodno provalio, nakon čega je oštetio nekoliko vrata na više prostorija u školskom objektu. Osim toga, što se štete tiče, odneseno je nekoliko školskih pehara koji se nalaze u holu i još nekoliko vrijednih stvari. Ukupna šteta koja je načinjena na objektu i unutar njega procjenjuje se oko 700 KM. Kako kaže Mehmedović, motiv zasad nije poznat.

Mehmedović također naglašava i savjetuje druge škole o uvođenju video nadzora koje puno mogu značiti, te naveo je da sve bi škole trebale da imaju noćnog čuvara. Kritikovao je i općinu Cazin koja nije realizirala projekat u kojem je budžetom odobreno 90.000 KM da se postavi rasvjeta iza JU "Gimnazije" Cazin.

PU "Cazin" je preko trake sa video nadzora uspjela identificirati provalnika A. Puškara, naseljenog u Gečetima kod Cazina, kojeg su ubrzo i priveli. Slijedi podnošenje krivične prijave protiv provalnika A. Puškara.

meca@cazin.net

 

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 07:44

Facebook komentari

Back to top