Home

PRVACI U VATERPOLU: Cazinjanin Senad Okanović u pobjedničkom timu Slavia UK Bratislava

04 Jul

PRVACI U VATERPOLU: Cazinjanin Senad Okanović u pobjedničkom timu Slavia UK Bratislava

Vaterpolo klub Slavia UK Bratislava nedavno je osvojio titulu prvaka slovenačke vaterpolo lige, te tako nakon dvadeset godina vratio titulu šampiona u svoj grad.

Neće vas iznenaditi činjenica da je na spisku pobjedničkog tima i jedno ime iz Krajine. Radi se, naime, o Cazinjaninu Senadu Okanoviću, mladom, talentovanom i perspektivnom golmanu.

Senad je sin Suada Okanovića, poznatog krajiškog tekstopisca, koji je napisao hitove za mnoge pjevače, a najviše za Adu, Izeta i Hajriju Gegaj, pjesnika i književnika koji u Slovačkoj (Bratislava) živi od 1997. godine sa svojom suprugom Slovakinjom. Iza sebe ima objavljene dvije knjige - "Pjesme za djecu" i "Oteto od zaborava". 

Interesantno je napomenuti kako je Suad spomenutu zbirku pjesama posvetio upravo tada malom trogodišnjaku Senadu kojem su trebale omogućiti lakše i bolje učenje bosanskog jezika, ali i njegovoj nešto mlađoj sestri Jasmini.

Osamnaestogodišnji Senad danas je velika vaterpolo nada pred kojim su, ne sumnjamo, još mnogobrojni uspjesi i osvojeni pehari.

 

 

(Cazin.NET)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top