Prvi avion iz Zagreba sletio u Mostar nakon 15 godina

Let OU328 Croatia Airlinesa krenuo je iz Zagreba u 18 sati, a oko 19:10 je sretno sletio na pistu Aerodroma Mostar. Tako je nakon dvanaest godina glavni grad Hrvatske i središte Hercegovine ponovo povezano avionskom linijom.

Prvi iz aviona izašao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je u svom stilu novinarima kasnije kazao samo da je let bio prekrasno i poručio u svom stilu "idemo delati".

Dočekao ga je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je naglasio važnost ove linije za Mostar, posebno za njegov ekonomski i turistički razvoj.

"Vjerujem da će ovo potaći brojne turiste koji su teško dolazili do Mostara da nas sada posjete. Mostar kao najmultietničkiji grad u Bosni i Hercegovini može ponuditi brojne spomenike i ostaviti impresivan utisak na sve te ljude, a ljudima koji žive ovdje sve to ostvariti bolje uslove za život", kazao je Ljubo Bešlić.

Ministrica finansija u Vlade Federacije BiH, Jelka Miličević kazala je kako je Vlada prepoznala tri aerodroma koja treba pomoći, a njoj je posebno drago da je Mostar među njima.

"Znam šta trebamo dalje raditi, Aerodrom treba ojačavati svoje kapacitete i svakog dana imati dužu listu letova", kazala je Miličević.

Davor Butković, ministar prometa u Vladi Republike Hrvatske doletio je avionom Croatia Airlinesa iz Zagreba i u Mostaru kazao kako je u letjelici bilo puno poznatih lica koji su rođeni u Hercegovini, a sad žive u Zagrebu i okolini.

"Vidjelo se koje su to emocije što smo uspostavili ovu liniju. Ovo budi zadovoljstvo jer povezati Zagreb i Mostar znači povezati dvije prijateljske države", naglasio je Butković.

Avion Croatia Airlinesa iz Zagreba za Mostar letjet će četvrtkom i nedjeljom u 22:10, a iz Mostara za Zagreb petkom i ponedjeljkom ujutru u 6:15. Avion Dash Q400 može primiti 76 putnika, a cijena povratne karte je od 89 eura.