Pucnjava u zagrebačkoj Dubravi: "Prvo se čuo pištolj, a onda je počeo rafal"

U ZAGREBAČKOJ Dubravi je došlo do nove pucnjave.

Policija je za Index potvrdila kako su dobili dojavu u pucnjavi oko 19 sati i 15 minuta. Pucalo se u Ulici Novoselski odvojak IX.

Oštećen je jedan kombi, a ozlijeđenih osoba nema. U službene prostorije dovedeno je 6 osoba, javlja policija.

U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznato više informacija. 

Kako neslužbeno doznajemo, na mjestu događaja pronađena je marihuana.

 

"Ostali smo skamenjeni"

Susjedi su za Index ispričali kako su prvo začuli pucanj iz pištolja, a onda je uslijedila rafalna paljba.

"Sjedili smo i gledali televiziju, a onda se začuo pištolj. Odmah nakon njega, začuo se rafal. Ostali smo skamenjeni, imamo unuka od 8 godina, on je ostao u šoku", ispričali su susjedi.

Pucnjave po Zagrebu

U posljednje vrijeme u Zagrebu je bilo više obračuna vatrenim oružjem. Krajem rujna propucana je kuća romske obitelji, a u tjednima prije toga, pucalo se po drugim dijelovima grada.

Prvo se pucalo u zagrebačkom Vukomercu gdje su se obračunale dvije romske obitelji, a pucalo se i iz kalašnjikova. Jednog je prolaznika metak okrznuo.

Sve se odvijalo u neposrednoj blizini osnovne škole zbog čega su dva dana zaredom prosvjedovali roditelji i stanovnici Vukomerca. Obitelj pred čijom se kućom odvijao obračun iz Zagreba je odselila u Split.

Obračun na cesti

Druga pucnjava bila je na Vukovarskoj ulici, u neposrednoj blizini iznimno prometnog križanja s Držićevom ulicom i u blizini Autobusnog kolodvora.

Dva automobila naganjala su se od Heinzelove ulice, a pred križanjem Držićeve i Vukovarske počela je pucnjava. Jedan je muškarac ranjen, a drugi muškarac koji je s njim bio u automobilu je pobjegao, no policija je jučer objavila da su ga pronašli.

Protiv trećeg muškarca koji je pucao, a koji se nakon toga prijavio u policiju, DORH je pokrenuo istragu za pokušaj ubojstva.