Putnik na letu za Zadar ostalim putnicima slao slike srušenih aviona

.
18-godišnji putnik idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini AirDropom slao fotografije srušenih aviona, javlja Croatian Aviation.

 

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, a fotografiju je dobio i sam perser, pa je polijetanje odgođeno, a u zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.Glasnogovornik aviokompanije potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom.

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno. 18-godišnjak je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima.Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-ak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar.