Radončić na savjetovanju sa svojim članovima u Bihaću: SBB neće podržati akcize

Home

Radončić na savjetovanju sa svojim članovima u Bihaću: SBB neće podržati akcize


U prepunoj dvorani Kulturnog centra u Bihaću večeras je održano stranačko savjetovanje SBB-a, na kojem je govorio lider ove stranke, Fahrudin Radončić. Ključna njegova poruka je da će naredni izbori 2018. godine biti historijski.

Jer, rekao je on, građani će birati između 25 godina stalnog zaostajanja, odlaska mladih ljudi, nezaposlenosti, siromaštva i vladanja pet familija na srednjovjekovni način i drugog spasonosnog puta - puta evropskih intergracija, NATO-a, bolje života i čuvanja naših tradiconilnih nacionalnih i vjerskih vrijednosti, bez uvoznih ideologija i igranja sa sudbinom države.

- Svi mi koji smo se borili u Armiji BiH, naši šehidi i naša borba nisu bili da se Bosna podijeli na troje i da neko dobije Republiku Srpsku, treći entitet ili fildžan državicu, jer smo se borili i ginuli za cjelovitu BiH - rekao je Radončić praćen skandiranjem prisutnih.

On je govoreći o tehničkoj koalicji sa SDA podsjetio prisutne da je SBB toj stranci poklonio sva premijerska mjesta, ključne pozicije u Telekomu, Elektroprivredi, Razvojnoj banci i mnogim drugim institucijama, ai da SDA očigledno ne shvata šta znači koaliranje.

- Nisu im valjali SBiH, SDP, DF, A-SDA, a sada ni SBB. Očigledno, oni ne mogu ni sa samim sobom, jer ta stanka pod liderstvom Bakira Izetbegovića ima i unutrašnji konflikt. Građani BiH i Bošnjaci ne trebaju da čekaju ishode tih njihovih sukoba, već da uzmu sudbinu u svoje ruke i naprave većinu za evropsku i uspiješniju BiH -naveo je Radončić.

- To znači - nastavio je Radončić - da treba napraviti vlast koja će brinuti o svim dijelovima BiH, pa i sada već dvije decenije zaoboravljenoj Krajini. Jedini SBB ima snage da se suprostavi sistemskoj korupciji gdje se godišnje krade i do 500 miliona KM u javnim nabavkama i da Bošnjacima ponudi razumno i umjereno liderstvo koje će ih sjediniti sa sredinom gdje oduvijek pripadaju i gdje su bili primjer sposobnosti, suživota i napretka - kazao je Radončić.

 

Crni fondovi za akcize

- Ako akcize budu usvojene, poskupit će svi proizvodi i doći će inflacije. Starije generacije znaju šta to znači. Uz to, jasno je iz iskustva, da će ključni izvođači radova biti turski Čengiz i slični. Oni će iznijeti stotine miliona KM novca kojim ćemo se zadužiti iz BIH, a zatim će dio tala u kešu vraćati za predizborne kampanje SDA kako su činili ranijih godina - kazao je Radončić.

 

(Izvor: Avaz)

Topic
Objavio: Čet, 12/10/2017 - 20:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top