Radončić:Dodik je nebitan lik za prekrajanje granica

U izjavi za TV1, predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić govorio je o najnovijim izjavama Milorada Dodika:

- Uoči svakih izbora, Dodik prijeti referendumima i otcjepljenjima. To znači da, osim ratne retorike, on nema šta ponuditi svojim glasačima. Nažalost, ta retorika je vjetar u leđa pojedinim strankama u Federaciji, koje misle da će i one dobiti najviše glasova na staroj matrici fingiranih tuča s Dodikom. Nema i ne može biti nikakvih otcjepljenja niti jednog milimetra Bosne i Hercegovine. 

Dodik je, znajući činjenicu da je na crnoj listi SAD i da međunarodni faktor uopće ne razmišlja u tom smjeru, uistinu nebitan lik za prekrajanja granica. Mi, bh. patriote, to nikada nećemo dozvoliti. Uostalom, ako Dodik ozbiljno misli kada priča o nepriznavanju Bosne i Hercegovine, zašto odmah ne povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH? Naravno, on to neće učiniti, jer mu priča o "pripajanjima" i "otcjepljenjima" upravo treba da pobijedi i nakon toga sve zaboravi. To smo već vidjeli u sapunici zvanoj referendum.

Uostalom, stara poslovica kaže: "Dok psi laju, karavani prolaze". BiH ide svojim evropskim i NATO putem, i to je proces koji će Dodik na kraju prihvatiti ili će ga, naprosto, pregaziti vrijeme i prosperitetnije političke opcije u samoj RS - istakao je Radončić, navodi se u saopćenju Saveza za bolju budućnost BiH.